KariNikander Maailma muuttuu

Poistettu kommentti

Yksi sanaseppo poisti kommenttini. Päätin muuttaa sen blogiksi:

 

Joo, melkein äänestin persuja vaaleissa, nyt jo saattaisin äänestää. Jotenkin huvittaa mutta myös hatuttaa tämä jatkuva Halla-ahon denialisointi, demonisointi tai vähintään dissaaminen. Kaiken maailman komeljanttarit koittavat vääntää eri kulmista hänestä väkisin politiikan persona non grataa. He kusevat omiin housuihinsa. Persut toki varmasti kiittävät näitä hyödyllisiä idiootteja. Eli turhaanhan minäkin tässä nillitän!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Valitsisit sitten ohjelman ja puolueen sen perusteella, miten jotkut henkilöt ovat suhtautuneet johonkin henkilöön?

Onko Ukraina demokratian tulevaisuus?

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

En tiedä, en ole ennustaja.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Kommentti no 1 vahvistaa blogistin viestin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minulla ei ole aavistustakaan, mistä blogista kommentti on poistettu. Kommentoin tätä avausta sellaisenaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hirveä määrä suosittelijoita. Itse korostin, että henkilöt eivät kiinnosta. Mistähän henkilöstä mahtaa olla kyse?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kari, huomasin kommenttisi erällä seinällä ja hiukan myöhemmin se olikin jo poistettu. Kovin on herkkähipiäistä toimintaa sanon, sillä muutoin tällä alustalla saa sumeilematta solvata, nimitellä ja muutoin esittä toistuvaa jankuttavaa vihaa perussuomalaisia kohtaan. On melkein yks ja sama mistä aiheesta kirjoitetaan, niin kommentointi siirtyy jossain vaiheessa Halla-ahoon tai persuihin. Viha on melkein käsi kosketeltavaa.

Tuo mainittu blogikirjoitus kosketti siis myös Halla-ahoa ja sitä, että hänen olisi pitänyt ilmoittaa kansanedustajaksi lähdettyään, että hän jatkaa EU parlamentissä toimikauden loppuun. Huhheijaa mitä vaatimuksia ja vain yhtä meppiä kohtaan. Halla-aho istuu valiokunnassa, jonka toimita jatkunee koko toimikauden, joten en itse ymmärrä miksi olisi ilmoitettava. Jokainen valveutunut kansalainen tietää, että parlamentin toimikausi päättyy virallisesti heinäkuussa 2019.

Onhan meilläkin valiokunnat joutuneet, ainakin suuri valiokunta, istumaan muiden kansanedustajien ollessa vaalivapaalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Halla-aho kunnian miehenä hoitaa kunkin tehtävän, johon on valittu, loppuun asti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kuten kansanedustajan pestin viimeksi eduskuntaan valituksi tultuaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Mitä kansanedustajan tehtäviä häneltä jäi silloin kesken?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Vaalien aikana ja juuri jälkeen voi joillakin kiehahtaa. Etenkin näköjään tällä kertaa. Itsekin sain ensimmäisen bannin erään vihreän blogiin vasta viikko sitten.. ei syystä hajua. Sitä aikaisemmin ehdinkin kommentoida täällä about 2010 vuodesta asti ilman moista. Jotain yksittäistä viestiä on ehkä joku joskus poistanut... nyt ei kyllä muistu suoraan sitäkään, mutta joskus olisi voinut olla varmaan aihettakin poistoon :)

Rehellisyyden nimissä olen kuullut varsin vakuuttavasti että tietyt persutkin Puheenvuorossa bannailevat lahjakkaasti. Osa heistä on tainnut kyllä saada Huuskolta jo totaalibanniakin. Sitä Puheenvuoron totaalibanniakin saa varoa.... Aina ei ole täysin varmaa mistä se naksahtaa.. viimeksi taisi Anter Yasalle naksahtaa syytä ilmoittamatta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ainakaan itse en ole löytänyt täältä Puheenvuorosta vielä Halla-ahoa demonisoivia kommentteja. Halla-ahon luonneviasta toki on muutamia faktoja historiasta esitelty, mutta faktat eivät ole mitään demonisointia.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Nii.. ..ehkä ne on ollu tuolla Vapaavuoron puolella sitten.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kenen toimesta ja millä pätevyydellä nämä "faktat" on esitetty?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ovat ne demonisointia, jos ne esitetään asiayhteydestään erotettuina tarkoitushakuisesti valikoituina lyhyinä sitaatteina.

Juhana Jalava

Halla-aho on tässä keskustelussa enää sijaiskärsijä, jonka kautta puretaan turhaumia, joita ideologiset ristiriidat synnyttävät.

Vielä joitain vuosia sitten halla-aholaiset leimattiin yleisesti rasistijunteiksi. Samaan aikaan monilla oli kova tarve kiillottaa humaania kilpeään.

Nyt läpimenneistä perussuomalaisista korkeakoulututkinnon on suorittanut 18. Kauppalehden haastatteleman vaalitutkijan mukaan perussuomalaiset ovat kokoomuksen salarakas. Persuja äänestävät monet entiset kokoomusäänestäjät.

Yleensäkin oikeistolaisuuden voima näyttää olevan vahva. Äänestystuloksen kokonaiskuvassa vasemmisto on selvä vähemmistö.

Kun joitain vuosia sitten vahvassa nousukiidossa olleelle punavihreälle, liberaalille, globaalille ja kaupunkilaiselle aatteelle on noussut sekä Suomessa että muualla Euroopassa vastavoimia, joilla on kansan tuki, se herättää ärsytystä.

Tällä hetkellä ärsytys purkautuu yksittäisiä persuedustajia leimaamalla.

Halla-ahon nimittäminen luonnevikaiseksi lienee jo siinä rajoilla, voidaanko se tulkita kunnianloukkaukseksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onko se sitten nätimmin sanottu, etteivät muiden puolueiden kansanedustajien arvot vaan kohtaa Halliksen erikoista maailmankuvaa ja ihmiskäsitystä? Siksi on vaan mahdotonta kuvitella tekevänsä yhteistyötä. Itse kieltäytyisin ehdottomasti.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Aivan samalla tavoin normaalien ihmisten maailmankuva ja arvot poikkeaa täysin vihreiden ja vasemmiston älyttömyyksistä, minkä vuoksi toivon, että Orpo kokoomuksen kanssa tekee ainoan oikean ratkaisun hallitusyhteistyötä silmällä pitäen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #14

Pressamme oli aikanaan täysin väärässä. Vastakkainasettelun aika ei todellakaan ole ohi.

Monet osapuolet päinvastoin haluavat lisää vastakkainasettelua.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tässä pari sitaattia kuvaamaan Halla-ahon maailmankuvaa:

- "Olen aina kyennyt ongelmattomaan ja luontevaan kommunikointiin kaiken väristen ja uskoisten yksilöiden kanssa."

- "Tasa-arvoisten yksilöiden maailma ei synny sillä, että kohtelemme yksilöitä epätasa-arvoisesti ryhmien välisen "tasa-arvon" nimissä, vaan siten, että kohtelemme jokaista, konkreettista yksilöä samoilla säännöillä ja kriteereillä ja tuomitsemme hänet samalla mittatikulla."

Ikävää, jos muut puolueet eivät jaa tuota maailmankuvaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juhana Jalava, aivan. Tällä alustallahan näköjään saa herjata ja loukata aivan pohjattomasti Halla-ahoakin, jopa luonnevikaiseksi. Huomattavaa on, että tällä kertaa tämä tulee vihreiden edustamalata suunnalta. Eikö ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään kerta.

Tällä alustalla ei oikein näytä olevan minkäänmoista kontrollia asiattomien kirjoitusten poistamiseksi. Siis toimituskunnasta lähtien.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aika paljon täällä kyllä sallitaan. Ei minulla näin äkkiseltään tule mieleen kuin desantti Bäckman ja viidesosamaisteri Huhtasaari jotka ovat saaneet lähtöpassit. Ilmeisesti joku jota en ehtinyt edes noteerata teki myös mahdottomasta mahdollista.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vankiloissa on paljon luonnevikaisia, yhteiskuntaan sopeutumattomia epäsosiaaliseen käytökseen taipuvaisia. Mutta myös normaalioloissa törmää luonnevikaisuuteen, etenkin narsismiin.

Tiede-lehti luonnehtii luonnevikaisuutta mielestäni osuvasti seuraavasti: "Psykopaatilta puuttuu kyky tuntea empatiaa. Heillä on taipumus ärsyyntyä helposti ja käyttäytyä aggressiivisesti tai impulsiivisesti." Luonnevikaisuus on tutkimuksissa osoittautunut geneettiseksi, periytyväksi. Tiede-lehti jatkaa: "Monien tutkijoiden mukaan psykopatia ei ole joko tai tila, vaan kyse on astevaihtelusta. Meissä kaikissa on jossain määrin luonnevikaisuutta."

Siellä istuu entisen sirkusteltan paikalla ,Arkadianmäellä montakin "luonnevikaista"pelleä,päätellen siitä,miten suomalaisia johdetaan harhaan ja miten heidän rahojaan jaetaan näiden luonnevikaisten narsistien /valkokauluspsykopaattien omien etujen ajamiseen ja esille pääsemiseen.

On istuttu ministerin pallilla ja istutaan suojatyöpaikoissa,naama esillä seurapiiripalstoilla ja tv:ssä jne. mairistellaan niin kauan kunnes päästään veronmaksajien piikkiin ajamaan omaa ja puolueen sisäpiiriläisten etuja.Siinä sitä luonnevikaisten sakkia riittää,taustoista päätellen istuvat eu päämajassakin juuri sellaiset.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikö politikkoja muka saa arvostella?

Halla-aho on politikko.

Täällä on arvosteltu tosi ilkeästi lähes kaikkia politikkoja ja lähes kaikkia blogisteja arvostellaan jossain vaiheessa ilkeästi.

Minäkin olen ollut ilkeästi arvostelemassa monia politikkoja ja myös minua on arvosteltu oikein ikeästi. Se on ihan luonnollista, kun politiikasta on kyse.

Mistä se oikein johtuu että juuri Halla-ahon arvostelu saa joidenkin mielen niin pahaksi että siitä pitää aina kirjoittaa miten ilkeitä sille Halla-aholle ollaan.

Tuntuu kuin Halla-aho haluttaisiin nostaa jalustalle ja jonnekin erikoissuojeluun, vähän niinkuin Kekkonen joskus aiemmin.

Mistä se oikein johtuu ja mistä se kertoo`?
Mikä on homman nimi?

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Eipä noita puolusteluja hirveästi näy, mutta lähdin mietiskelemään syytä - ensimmäisenä tuli mieleen että Halla-aholle sataa lokaa niskaan poikkeuksellisen paljon. Lähdin sitten etsimään todisteita ensivaikutelmalleni. Sattui olemaan Pasi Majurin blogi SDP:n anteeksipyynnöstä auki toisessa välilehdessä. Heti ensimmäinen kommentti:

"Halla-ahon Jussikin vois koittaa pyytää anteeksi (esim. kirjoituksia matelevista demareista), niin perussuomalaisten halltustie helpottuisi huomattavasti. Tosin yhtä varmasti Halla-aho ei tule tätä tekemään, kävisi liian paljon egon päälle ja hommafoorumilla Jussiakin alettaisiin pitämään takinkääntäjänä tämän jälkeen."

Nauratti. Eipä tästä tilastoksi ole, mutta luottamus omaan mutuun kasvoi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Vuosia sitten sosiaaliseen mediaan kirjoitetuista kommenteista on turha tehdä suurta numeroa, jos kirjoittaja niistä irtisanoutuu. Se, mikä tässä uutisessa vaatisi suurempaa huomiota, on sen taustalla oleva Venäjän informaatiovaikuttaminen.

Facebook-ryhmä, josta osa uutisiin nousseista kommenteista on peräisin, on ryhmän kuvauksen mukaan tarkoitettu Venäjä-mielisen Janus Putkosen perustaman Verkkomedia.org:n juttujen levittämiseen. Putkosen yhteydet Venäjään ovat tulleet julkisuuteen hänen työskennellessään Donetskin hallinnolle."

https://www.libera.fi/blogi/venalainen-informaatio...

Putkonen ja kumppanit taas asialla, kuinka ollakaan. Voihan Venäjä.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto,ja myös, kysymästä Jussin suhteen. Eikös me suomalaiset olla kateellisia kansalaisia. Tunnen miehen jolle "isokenkäiset" olivat niin pelokkaita ja kateellisia, että naulasivat peräti ristinpuuhun. Lie olemme, ristinpuunaulaamiseen jääneet riippuvaisiksi. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hei. Kiitos Arto,ja myös, kysymästä Jussin suhteen. Eikös me suomalaiset olla kateellisia kansalaisia. Tunnen miehen jolle "isokenkäiset" olivat niin pelokkaita ja kateellisia, että naulasivat peräti ristinpuuhun. Lie olemme, ristinpuunaulaamiseen jääneet riippuvaisiksi. Siunaten, Lasse."

Tämä vastaus antoi taas jotain johtolankoja mysteerin ratkaisemiseksi, se pikkuisen raotti salaisuuden verhoa.

Ilmeisesti jollekin pienelle ihmisryhmällä Halla-ahosta on tullut jumalaan verrattava kulttihahmo, jonka pilkkaaminen on eritysen ärsyttävää ja epämiellyttävää hänen palvojilleen. Kaikkia muita saa arvostella ja pilkata, muttei meirän Halla-ahoa, se tuntuu pyhäinhäväistykseltä. :)

Kuule, Halla-aho on vain tavallinen ihminen, samanlainen kuin me kaikki muutkin täällä. Hän on erehtyväinen ja hänessä on vikoja. Häntä saa myös arvostella ja pilkatakin. Samaan kaikki muutkin politikot, kuten myös me blogistit, altistamme itsemme arvostelulle ja pilkalle. Se on myös tämän homman mauste, sen suola, sokeri ja pippuri. Asiaakin toki saa puhua, jos sellaista sanottavaa joltain löytyy. Valitettavasti vain keskustelut pyörivät useimmiten näiden mausteisempien kohtien ympärillä, asioihin on yleensä vähemmän sanottavaa. :)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen Vastaus kommenttiin #36

Hei. Kiitos Arto. Oikein kiva,kun haluat "haastella". No, todella saahan meille kaikille belsen mielestä mitä vain inhottavaa tehdä. Naulittinhan me "kovat pojat" Luojammekin ristiin. Eihän täällä ole enää korkeampiarvoista henkilöä, ketä ei voisi. Ja voisihan se pidentää belsen ikääkin, kun on sanonta; nauru pidentää ikää. Ja tästä voisi iloita ilmeisesti kaikki belsen ystävätkin. Jussilla muuten on aivan sama Henki, kuin Jeesuksellakin. Eihä häntä muussa tapauksessa kukaan kiusaisi. Sanotaan: Ei piru omiansa kiusaa. Hän on jo valmista "riistaa" hänelle. Ei enään tarvitse "hiilihangolla" tökkiä. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ai kauheeta, ai kauheeta, Jussia demonisoidaan. Kaveri hyväntahtoisesti on halunnut ampua homoa päähän, ilmoittanut demarit alhaisimmiksi matelijoiksi ja toivonut vihreiden naisten joutuvan joukkoraiskatuiksi. Ai hirveetä, ai hirveetä, Jussia demonisoidaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aikoinaan Halla-aho toivoi myös panssareita kadulle Kreikassa, silloin hän oli jo kansanedustaja. Mustaakseni pantiin jäähylle silloin vähäksi aikaa.

Toivottavasti, jos hänestä tulee ministeri, niin kysyy ensin virkamiehiltä että mitä oikein saakaan sanoa, kun on ministeri.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Se on katala paikka. Ne keinot, millä äänet on saatu, ne juuri pitäisi hylätä. Mutta onneksi vastuuta ei tarvitse kantaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Mutta onneksi vastuuta ei tarvitse kantaa."

Saa nähdä, voi olla että joutuu vielä vastuutakin kantamaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23

Ei kuitenkaan hallitusvastuuta. Soinin kohtalo on miehellä varmasti muistissa.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Ei ole toivonut kenenkään joutuvan joukkoraiskatuksi. Muita höpinöitä en jaksa tarkastaa, en usko että kuuluvat puolueen ohjelmaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mikään asia oikeasti ei kuulu puolueen ohjelmaan. Ne kuuluvat Johtajan ohjelmaan. Toki kiusallista.

18. marraskuuta 2008 Vihreät Naiset ry ilmoitti jättävänsä Halla-ahosta tutkintapyynnön Scripta-blogissa joulukuussa 2006 julkaistusta kirjoituksesta Monikulttuurisuus ja nainen.[102][103] Siinä Halla-aho toivoi, että raiskausten lisääntyessä raiskatuksi joutuisivat hänen mielestään ”oikeat ihmiset” eli ”vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä”. Vihreiden naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Heli Järvisen mukaan ”kyse ei ole sananvapauden harjoittamisesta tai viattomasta monikulttuurisuuskritiikistä, vaan raiskauksiin ja vihaan lietsomisesta”.[104]

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari Vastaus kommenttiin #25

Kiitos kontekstista. Eli selkeästi ei toivottu että kukaan joutuu raiskatuksi, vaan että jos ja kun joku joutuu, on hän se tilanteeseen osittain syyllinen.

Eli ketään ei edelleenkään ole toivottu joukkoraiskattavan.

Konteksti on tärkeää.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #30

"Siinä Halla-aho toivoi, että raiskausten lisääntyessä raiskatuksi joutuisivat hänen mielestään ”oikeat ihmiset” eli ”vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä”

Suomen kieli on ihmeellinen, siinä on yksikkö ja monikko. "..raiskatuksi joutuisivat" = monikko. "..oikeat ihmiset" = monikko. "..vihervasemmistolaiset maailmanparantajat" = monikko.

Kaikki Mestarin sanoma on monikossa. Voidaan tietysti ajatella, että Mestari puhuu yhteen ihmiseen kohdistuvasta joukkoraiskaamisesta, mutta voiko yksi ihminen olla "oikeat ihmiset eli vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä"?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #25

Kyse on vain kansan katutason psykologiasta, eli "toiveesta jotta oppisi".

Rinnastuksena sopii hyvin, jos Vihreät Naiset Ry:n jäsenet ajavat jatkuvasti ylinopeutta, toivoisin heidän saavan ylinopeussakot.

Seuraavana päivänä nämä Vihreät seinäruusut saavat maailmanluokan kilarit ja tekevät meikäläisestä rikosilmoituksen, ko se toksisenmaskuliinen äärioikeistolainen patriarkaalinen keski-ikäinen heteromies fantasioi Naisten ylinopeuksilla, on naisvihaaja.

Voe helvatta tätä typerän asian ympärillä hoopoilua.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #31

Eli hieman kaipailet Iranin Uskonnollisen Poliisin Käyttöoppaan perään. Naiset vähintään Burkaan, ajokortti pois ja raiskauksen tapahduttua naiselle tuomio (siis jos raiskaaja on suomalainen)?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"en usko että kuuluvat puolueen ohjelmaan."

Monikaan äänestäjistä eivät ole tutustuneet puolueohjelmaan, mutta muiden Halla-ahon puheiden ja sciptausten takia ja perusteella ne toki uskovat että kyllä ne siellä ohjelmassa on ne asiat ja jos eivät ole, niin kyllä niitä silti yritetään puolueen toimesta edistää.

Politiikka on likaista ja kaksinaamaista peliä ja äänestäjiä petetään kaiken aikaa, niin toki tehdään muissakin puolueissa, eikä vain persuissa.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Tälläkin asialla on monta puolta. Olen silloin tällöin kokenut että haluaisin tehdä oman blogin jostain asiasta josta olisin halunnut kertoa oman näkemykseni perustellummin, mutta kyllä se on mennyt nopeasti pois mielestä.
Tunnen alustaa, sitä melko paljon seurattuani, että olisi välttämätöntä laittaa siihen tämä "ennakkosensuuri" joka tuntuu periaatteellisesti sekin väärältä. Omalta osaltani, kun en ehdi tätä alustaa seuraamaan kuin vaihtelevasti, on parempi pysyä vaan satunnaisena kommentoijana. Blogien kommenttiosuudetkin ovat nopeasti luettuina kun vähintään puolet voi ohittaa kirjoittajien vanhojen ansioiden perusteella.
Toistaiseksi olen itse saanut kommentoida kaikkiin niihin blogeihin joihin olen tuntenut kiinnostusta kommentoida.

Toimituksen poiminnat