KariNikander Maailma muuttuu

Äänestin rikollista

Kokkarit ovat yleensä saaneet ääneni. Oonpa protestejakin joskus vaalinut: Aittoniemi, Veltto ym. En ota politiikkaa kovin vakavasti. KD:tä olen välillä äänestänyt henkilöpohjalta, ja niin tein nytkin. Ihminen, joka on kokenut elämässään todella kovia ja on niistä noussut auttamaan muita, saa kannatukseni.

 

Muutama sana näiden vaalien kampanjoinneista ja teemoista. Keskustelu ilmastosta ja siihen vaikuttamisesta Suomen eduskuntavaalien yhteydessä on ehkä epä-älyllisintä, mitä heti tulee mieleen. Tässä kohtaa pisteet persuille. Vaaleja seuraava media ja muut isot puolueet vetävät nollan. Itse en usko koko ilmastosatuun, ja vaikka uskoisin, ymmärtäisin, että yhden promillen vaikutusmahdollisuudesta on turha keskustella. Ja että meidänkö pitäisi olla esimerkkinä Kiinalle ja Intialle..  ..liikuttava ajatus.

 

Liike Nyt on hyvä uusi juttu. Poliittinen päätöksenteko on aina ja kaikkialla ollut muutaman henkilön käsissä. Edes pieni muutos tähän olisi raikas tuulahdus ummehtuneeseen kabinettiin. Heidän pyrkimyksiään kannatan, pois lukien ilmastokannanotot.

 

Halla-aho on ylivoimaisesti pragmaattisin puoluejohtaja. Olin lähellä äänestää heitä. Maahanmuuttoasiat ovat persiillään koko EU:ssa Suomi mukaan lukien. Itse ajattelen, että rajat toistaiseksi kiinni ja sulatellaan sekä kotoutetaan kunnolla ne, jotka tänne saavat jäädä. Palataan aiheeseen, kun se on tehty ja suomalaiset syrjäytyneet, jotka haluavat työtä ja koulutusta, on saatu takaisin jaloilleen. Noissakin on savottaa moneksi vuodeksi.

 

Vassareita ja vihreitä en pysty ymmärtämään yhtään. Lainaa vain lisää, että heidän ihanneyhteiskuntaansa voitaisiin rakentaa. Kaikki lähtee taloudesta. Typeriinkin ideoihin riittää rahaa, jos maalla menee hyvin. Kymmeneen vuoteen ei mennyt, ja velkaa sekä työttömyyttä on nyt pirun paljon, vaikka pari ok vuottakin on jo takana. Ja taas heikompia aikoja kohti mennään. Mieluummin Väyrynen presidentiksi kuin vihervasemmisto hallitukseen.

 

Paikallinen sopiminen tulee varmasti jossain vaiheessa. Rinne pääministerinä hidastaa kehitystä neljä vuotta. Mutta voi hän hyvääkin saada aikaan. Lakkoja ei juurikaan tultaisi näkemään. Jos demarit, kokkarit ja kepu haluaisivat aidosti maan parasta, he muodostaisivat hallituksen, joka voisi viedä maata menestyksellä ensi vuosikymmenelle. Ei se mahdoton ajatus enää ole, maassa on nykyään kolmen suuren sijaan viisi keskisuurta. Lähteekö Antti kipparoimaan kahden oikeistopoppoon sisältämää hinaajaa on toki epävarmaa.

 

Äänestin entistä rikollista, koska oma pieni missioni on päihdeongelmien pienentäminen Suomessa. Se osaltaan kohentaa maan taloutta. Pekka Pirkanmaalla ja Christer Hesassa ainakin ovat tällä asialla muiden tärkeiden aiheidensa ohella. Arkadianmäellä on perinteisesti ymmärretty hyvin päihteiden käyttöä. Sinne olisi nyt hyvä saada edustajia, joilla on kokemusta käytön lopettamisestakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Arvioni on, että melkein kaikki aikuiset suomalaiset ovat siinä mielessä rikollisia, että ovat tehneet jotain rikoksia. Lakeja on on jo nyt niin paljon ja ne ovat niin huonoja, että on käytännössä mahdotonta elää noudattaen niitä kaikkia.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Sinne olisi nyt hyvä saada edustajia, joilla on kokemusta käytön lopettamisestakin."
Mitkä omat keinosi olisi?

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Toipumiskeskeinen hoito, sillä itse raitistuin. Raitistunut addikti on paras apu juovalle/käyttävälle addiktille. Vertaisryhmät siis toimivat myös hyvin. Käyn sellaisissa. Niihin ei toki voida eduskunnasta käsin vaikuttaa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Toipumiskeskeinen hoito on aika laaja käsite, voitko tarkentaa? Itsekin entisenä amfetamiini- ja bentsoaddiktina olen osannut auttaa ja antaa tukea, saanut pari opioidiaddiktiosta kärsivää kuivillekkin, joten tuon tiedän. On hyvä puhua ihmiselle joka ymmärtää mitä käydään läpi.
Eduskunnassa voitaisiin tehdä paljonkin, esim perustaa kansallinen hoito-ohjelma ja lakkauttaa laittomien päihteiden käyttäjien rankaiseminen, olet varmaan Portugalin tapaukseen tutustunut. Entinen heroiiniongelmasta kärsivä maa joka nyt pitää haitoissa EU:n sisällä häntäpäätä, kun Suomessa on yli puolet EU:n arviosta päihdekuolemia.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Eli olen ymmärtänyt, että Minnesotatyyppisiä hoitoja väljästi kutsutaan toipumiskeskeisiksi. Lääkkeetön hoito on toinen käytetty ilmasu alalla. Mun kokemukset ovat vain alkoholi ja bentsot. Portugalin tapausta en tunne. Islannin hyvästä kehityksestä olen lukenut. Kaikkinainen päihdeongelma on Suomessa nykyään laaja. Se maksaa monessa muodossaan paljon yhteiskunnalle. Enemmän siihen kannattaisi panostaa mitä tähän asti on tehty, siis ihan maan johdossa.

Toimituksen poiminnat