KariNikander Maailma muuttuu

Nordean pääkonttori Helsinkiin?

Orpo ilahduttavasti otti asiasta kiinni aamulla. Nyt olisi pieni mahdollisuus saada Suomeen suuri yritys. Kuplistit Kalliosta eivät kuitenkaan tykkää, että moinen panamapapereiden saastuttama korporaation rantautuisi pääkonttoreineen heidän vihreään kaupunkiinsa.

Asiasta jotain ymmärtävät ymmärtävät, että työtä ja tulojahan se generoisi Uudenmaan maakunnalle.

Toiveajattelua kuitenkin. Liit, villet, antit ja kumppanit vetoavat tanskalaisiin, että nämä tekevät niin hyvän tarjouksen Nallelle, ettei lisää inhottavia kapitalisteja ala käyttää erilaisia palveluja pääkaupunkiseudulla. Asuntojen hinnatkin vain nousisivat lisäkysynnän myötä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Emme me Nordeaa tarvitse sen paremmin kuin muitakaan yksityisiä liikepankkeja. Valtion omistama pankki olisi parempi. Voitot tulisivat valtion kassaan eikä vain menisi valtion kassasta rahaa pankkitukiin.

Kerropa mihin siis tarvitsemme yksityisesti omistettuja pankkeja.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ja kun seuraava pankkikriisi iskee, Suomi "pelastaa" Nordean miljardeilla euroilla.
Sitä odotellessamme Nordea lypsää meiltä pienempiä summia.
Aikookohan Orpo tehdä kataiset eli maksattaa suomalaisilla veronmaksajilla miljardeja päästäkseen rahakkaaseen EU-virkaan...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Linkin artikkelista selviää myös miksi pesu jatkuu ja jatkuu. Se on hyvinkin kannattavaa eikä sillä ole mitään haitallisia seurauksia.
Artikkelin mukaan Ruotsissa pestään vuosittain 100 mrd kruunua, mutta leikkisakko on vain 85 miljoonaa kruunua/pankkiryhmä. Siis noin 0,17% pestystä.
En tiedä rahanpesutaksoja, mutta liikkuvat varmaan lähellä 50% pestävästä määrästä. Tuollainen "sakko" on pelkkää pelleilyä, jonka tarkoitus onkin edistää rahanpesua.

Näköjään Ruotsissakin talousrikolliset ovat poliitikkojen erityissuojeluksessa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nordea on muuttamassa pois Ruotsista lähinnä Ruotsin pankkiverouudistuksen takia. Nordea tulee kärsimään tästä uudistuksesta eniten, koska se on siirtänyt pohjoismaiset paikallispankkinsa Ruotsiin, jolloin Ruotsin valtion vastuut ovat kasvaneet.

https://www.svd.se/ministerns-iskalla-svar-efter-n...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ruotsi kerää rahastoa Nordealta sitä varten, että kriisin iskiessä Ruotsin valtio pelastaisi Nordean. Suomella ei ole samanlaista riskiä, koska Suomi kuuluu EU:n pankkiunioniin, joka pelastaisi sitten kriisin sattuessa Nordean.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Vaikka kaikki yllä kommentoitu olisi totta, niin eikö meidän silti kannattaisi ottaa Nordea pesemään rahaa Helsinkiin. Siitä voisi samalla tihkua jotain ylimääräistä meille suomalaisillekin. Annetaan EU:n sitten pelastaa se, kun tulee taas kriisi. Nyt sekin vähä hyvä menee ruotsalaisille, ja jatkossa ehkä tanskalaisille.

Toi, että tarvitaanko yksityisesti omistettuja pankkeja, on sitten ihan toinen kysymys. Mun kompetenssi ei riitä sitä keskustelua käymään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Annetaan EU:n sitten pelastaa se, kun tulee taas kriisi."

Tämä nyt on nähty ketkä EU:ssa kriisejä maksavat, ensimmäisenä kysytään suomalaisten veronmaksajien vastuuta ja poliitikkomme ovat kilvan ottamassa vastuuta meidän lompakoistamme.

Toimituksen poiminnat